Община Търговище обяви обществена поръчка за строителството на младежки център по НПВУ

Община Търговище обяви обществена поръчка за изграждането на младежки център върху част от терена на бившите казарми. Строителството ще бъде финансирано по Националния план за възстановяване и устойчивост (НПВУ). Прогнозната стойност на поръчката е 2,11 млн. лв. без ДДС.

Проектът предвижда сградата да бъде на два етажа, с разгъната застроена площ от 1184 кв. м. На първия етаж ще бъдат разположени три многофункционални зали – за 100, 40 и 30 души, библиотека, зона за релакс, технически и помощни помещения. Вторият етаж е предназначен за администрация, като ще има и леглова база.

Припомняме, че Търговище бе конкретен бенефициент по процедурата за изграждане на младежки центрове по НПВУ. По нея можеха да кандидатстват само областни градове, в които към момента не функционират такива комплекси.

Съгласно изискванията на процедурата в центъра ще се предоставят услуги в помощ на личностното развитие на учениците и младите хора до 29 години. Ще се предоставя информация за възможностите за работа, квалификация и преквалификация, ще се оказва съдействие при работа с институциите и представителите на бизнеса, ще се реализират дейности за подпомагане на професионалното ориентиране и развитие и други.

Общата стойност на проекта е 3,8 млн. лв. В посочената сума са включени както строителството, така и средства за закупуване на оборудване и обзавеждане, за строителни и авторски надзори. Включени са и т. нар. „меки мерки“, като са осигурени средства за персонал, който ще бъде нает, за провеждането на младежки инициативи и различни обучения.

Срокът за подаване на оферти по откритата процедура е 22 октомври 2024 г. Поръчката е публикувана в Портала за електронни обществени поръчки: https://app.eop.bg/today/383443

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе