7 проекта ще бъдат финансирани по фонда за местни инициативи в Търговище

Снимка: Община Търговище

Седем проекта са одобрени за финансиране по общинския фонд за подкрепа на местни инициативи в Търговище. Проектите са свързани с ремонти на тротоари, градински и паркови пространства, детски съоръжения за игра, закупуване и монтиране на парково оборудване и други.

Одобрените проектни идеи са на читалищата в селата Давидово и Буховци,  на сдружение на собствениците от Търговище и на неформални граждански обединения от селата Алваново, Здравец, Дългач и от град Търговище.

Одобрените кандидати ще получат до 3000 лв. за реализацията на своите идеи, като се предвижда участниците да вложат и собствени труд и средства. Те ще разполагат с два месеца, за да изпълнят предвидените дейности.

Общо 16 проекта постъпиха след третата сесия за кандидатстване по фонда. Бюджетът на фонда през 2024 г. е 20 000 лв. От тях 15 000 лв. са от общинския бюджет, а 5000 лв. са осигурени от Сдружение „Платформа АГОРА“.

Списъкът с одобрените кандидати, както и оценките, и забележките по проектите са публикувани в сайта на Община Търговище: https://targovishte.bg/wps/portal/municipality-targovishte/administration/activities/FondMI

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе