РЗИ Търговище: Дейност и контрол за периода 22-29 септември 2024 г.

Регионалната здравна инспекция в Търговище отчита активна дейност през последната седмица на септември. Инспекторите проведоха общо 61 проверки в рамките на противоепидемичната дейност, включващи текущи и паразитологични проверки, както и мониторинг на обществените води.

За периода са регистрирани 15 остри респираторни и 20 остри заразни заболявания. Извършени са и имунизации с ваксини срещу COVID-19 на 12 лица, а не е осъществена имунизация за коклюш на бременни жени.

Под систематичния контрол на обекти с обществено предназначение са проведени 161 проверки, от които 86 са текущи. Констатирани са нарушения, водещи до два предписания, касаещи спазването на указания за безопасност при маникюр и правилното дозиране на хлорни препарати в питейната вода.

Лабораторният контрол включва изследвания на 16 проби вода и 7 дезинфекционни разтвора. Проведени са проверки в аптеки и активиране на електронни здравни досиета за граждани.

РЗИ Търговище продължава да следи за спазването на здравните норми и да осигурява безопасна среда за жителите на региона.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе