Община Търговище обяви конкурс за управлението на две социални услуги

Община Търговище обяви конкурс за възлагане управлението на две социални услуги за срок от три години. Това са Центърът за настаняване от семеен тип за деца с увреждания и Центърът за настаняване от семеен тип за младежи с увреждания, които се намират. Конкурсът се обявява заради изтичането срока на договора с настоящия доставчик на услугите.

Двата центъра се намират в квартал „Запад“ 3 в Търговище и всеки от тях е с капацитет от 14 потребители. Услугите са от резидентен тип, като осигуряват грижа и подкрепа за пълноценното израстване и развитие на децата и младежите с увреждания, лишени от родителска грижа. Основната цел е предоставяне на защитена среда, близка до семейната, в която да се осигури по-добро качество на живот и възможности за пълноценно развитие и социално включване.

Сред изискванията към кандидатите е да притежават опит в управлението на социални услуги. Задължително е наличието на организационен капацитет, техническо оборудване и персонал. Те трябва да представят и детайлизирана програма за развитие на социалната услуга, включваща: цел и задачи на предоставяните услуги, график на дейностите, описание на целевата група, бюджет и други.

Документи за участие в конкурса се подават до 9 декември 2024 г. в Центъра за административно обслужване на Община Търговище. Конкурсът ще се проведе на 11 декември.

Подробна информация може да се получи на тел.: 0601/6 87 80 в местната администрация.

Обявлението за конкурса и изискванията към кандидатите са публикувани в сайта на Общината:

https://targovishte.bg/wps/portal/municipality-targovishte/actual/auctions.and.competition/ObiavaKSU

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе