Търговищки ученик създаде иновативно приложение за решаване на уравнения

Миркаан Стефанов, ученик от 11. а клас с профил Математически в Първо СУ „Свети Седмочисленици“, впечатли с уникалния си проект. Той разработи уеб приложение, което решава уравнения от по-висока степен, предоставяйки ценна помощ на учениците при изучаването на математиката.

Софтуерът, създаден от талантливия гимназист, позволява бърза и прецизна проверка на корените на полиноми. Това го прави незаменим инструмент както за учениците, така и за преподавателите.

Интересът на Миркаан към програмирането се пробужда още в 8. клас, когато започва да изучава различни програмни езици. В 10. клас той се фокусира върху разработването на уеб приложения и успява да завърши с отличие осеммесечен курс по програмиране, организиран от „Дигитално общество – Търговище“.

„Приложението пресмята и проверява корените на въведен полином и ще бъде достъпно онлайн след като бъде хоствано на сървър“, споделя Миркаан. За реализацията му той е използвал мощни технологии като Springboot framework, програмен език Java и mySql база данни.

Въпреки че проектът е плод на самостоятелната работа на Миркаан, той не е пренебрегнал съветите на своите учители и приятели. Именно тази комбинация от самостоятелност и отвореност към обратна връзка е довела до създаването на изключително функционален и полезен софтуер.

За Миркаан математиката е не просто училищен предмет, а източник на вдъхновение. Той вижда в нея безкрайни възможности за творчество и развитие.

Младият програмист вече има ясни планове за бъдещето. Той възнамерява да продължи развитието си в областта на софтуерното инженерство и да сподели своя опит с повече хора.

Успехът на Миркаан е доказателство, че с отдаденост и упорит труд могат да се постигнат забележителни резултати. Той е вдъхновение за своите връстници и пример за това, че младите хора могат да създават иновативни решения, които да улесняват живота на всички.

 

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе