Няколко пожара горяха през уикенда в Търговищко, горяха къща, лек автомобил и отпадъци

Екипи на РСПБЗН-Търговище с три противопожарни автомобила са гасили пожар, възникнал в стая на къща в с. Пробуда, община Търговище. Сигнал за инцидента е получен в 9,45 ч на 24.03.2023 г. Предполагаемата причина за възникване на  пожара е неправилно ползване на отоплителен уред – печка на твърдо гориво. Печката е била без вратичка и е запалена, след което е оставена без надзор, в резултат на което жар от нея е паднала на килима в една от стаите. В резултат на пожара, който впоследствие е обхванал къщата, са унищожени около 100 кв м покривна конструкция,около 80 кв м площ от сградата, мебели, техника, домакинско имущество(дрехи, хранителни продукти). Няма пострадали хора. За гасенето на пожара са използвани около 10 000 л вода.

Екип служители на РУ-Попово са реагирали на получен на 27.03.2023 г. в 01,12 ч сигнал за възникнал пожар в арматурното табло на лек автомобил “Фолксваген Поло“  на пътя между с. Крепча и гр. Опака. В резултат на инцидента автомобилът е унищожен. Няма пострадали хора.

Служители на РСПБЗН-Омуртаг са се отзовали на получен сигнал за пожар в отпадъци в двора на къща в гр. Омуртаг, причинен от небрежност при боравене с открит огън. Пожарът е погасен без преки материални загуби.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе