Продължават ремонтите на улици в Търговище

Снимка: Община Търговище

Кметът д-р Дарин Димитров днес инспектира ремонтните дейности на бул. „Цар Освободител“ в Търговище. Очаква се асфалтирането  на отсечката, с дължина от близо 2 км., да приключи до края на тази седмица. Средствата за ремонта, възлизащи на над 1 млн. лв., бяха отпуснати от държавата по искане на кмета.

Екипите на фирмата, с която Общината има сключен договор, работят в платното в посока от светофара на ул. „Трети март“ към околовръстния път. В определени участъци са поставени ограничителни конуси и движението се извършва в една лента.

Снимка: Община Търговище

Подменени са и тръбите на водопровода, преминаващ по цялото протежение на булеварда, така че да не се налага разкопаване на прясно асфалтирани участъци.

Освен на „Цар Освободител“, в Търговище тече подготовка и за асфалтирането на ул. „Неофит Рилски“. Предстои да започнат дейностите и на улиците „Екзарх Йосиф“ и „Осъм“.

16 от общо 20 улици, предвидени за ремонт в капиталовата програма за 2020 г., са вече приключени. За асфалтиране на улици във всички 53 населени места в общината през тази година са заделени над 2 млн. лв. Общата стойност на капиталовата програма е малко над 7 млн. лв.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе