Пожар в землището на Семерци унищожи 6 дка гора

За времето от 8,30 ч. на 24.07.2020 г. до 8,30 ч. на 27.07.2020 г.  екипи на районните служби „ПБЗН“ са погасили няколко пожара, възникнали поради небрeжност при боравене с открит огън. Това информират от пожарната.

При един от тях – възникнал в сухи треви и храсти в землището на с. Семерци, община Антоново, са унищожени 6 декара смесена гора. Сигнал за инцидента е получен на тел. 112 в 16,22 ч на 25.07.2020 г. Огънят бързо се е разпространил и е обхванал значителна площ/около 300 декара/ – стърнище/пожънат житен блок/ и намираща се в близост гора. Благодарение намесата на екип служители на РСПБЗН-Антоново от огъня са спасени 100 декара широколистна и 50 декара иглолистна гора. За гасенето на пожара са използвани около 30 000 л вода.

За периода без преки материални загуби са погасени пожари в сухи треви в землището на с. Преселец и на с. Кралево в община Търговище, и низов пожар в борова гора в гр. Търговище/спасени са 10 декара иглолистна гора/; в землищата на селата Кестеняво и Змейно в община Омуртаг – там запалените сухи треви са били в близост до 3 къщи, като намесата на огнеборците е предотвратила огънят да премине към сградите; и в центъра на с. Моравка в община Антоново.

Служители на РСПНЗН-Търговище са се отзовали и на сигнал за пожар, възникнал на 26.07.2020 г. в стая на къща в с. Голямо Соколово, община Търговище. Огънят е унищожил техника. Вероятната причина за възникването му е късо съединение в хладилник.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе