Един е в болница след верижна катастрофа край Търговище

На 27.07.2020 г. на път I-4/София-Варна/ в община Търговище – на км 224+300, правоспособен 33-годишен водач от гр. Попово, управлявайки влекач „Скания П 440“ със софийска регистрация, движейки се в посока гр. Варна-гр. София, не е спазил необходимата дистанция от движещия се пред него товарен автомобил „Ивеко“ със софийска регистрация – фирмена собственост, управляван от правоспособен 48-годишен водач от с. Ивански, област Шумен, и го е блъснал  в задната част с предната част на управлявания от него автомобил. Тоа информират от ОДМВР-Търговище.

В резултат същият е причинил верижно пътно-транспортно произшествие, в което последователно са се ударили и движещи се в същата посока: лек автомобил „Форд Транзит“ с шуменска регистрация и товарен автомобил „Мерцедес“ с шуменска регистрация, управляван от 54-годишен правоспособен водач от гр. Нови пазар.

В резултат на пътния инцидент водачът на товарния автомобил „Скания“ е настанен за лечение в МБАЛ-Търговище с фрактура на коляно и липсващи предни зъби, без опасност за живота му, а на автомобилите са нанесени значителни материални щети. На водачите на автомобилите-участници в пътния инцидент, са взети проби по надлежния ред за евентуално наличие на алкохол в издишания от тях въздух, които са отрицателни. По случая е образувано досъдебно производство по описа на РУ-Търговище.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе