Задърхажа две жени с метаамфетамин и марихуана

Две жени са задържани в РУ-Търговище за срок до 24 ч за притежание на наркотични вещества. Това информират от полицията.

При извършена на 27.07.2020 г. в 20,15 ч на бул. „Н. Маринов“ в гр. Търговище полицейска проверка на товарен автомобил „Тойота Хайлукс“ с шуменска регистрация, управляван от 33-годишен мъж от с. Борци, област Шумен. е установено, че возеща се в автомобила 29-годишна жена от гр. Търговище държи у себе си бяло прахообразно вещество с тегло 0,07 грама, което при извършен полеви наркотест реагира на наркотичното вещество метамфетамин. При извършената проверка е установено също, че друга возеща се в автомобила жена – на 26 год., от гр. Варна, държи у себе си суха зелена тревиста маса, която при направен полеви наркотест реагира на наркотичното вещество марихуана. След изтеглянето й е установено, че зелената тревиста маса е с тегло 90 грама.

Двете жени са задържани в РУ-Търговище на основание чл. 72, ал. 1, т. 1 от Закона за МВР. По случая е образувано досъдебно производство по чл. 354а, ал. 1, т. 3 от Наказателния кодекс по описа на РУ-Търговище.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе