Голям пожар в кв. „Бряг“ изгори дървена барака с имущество, 12 декара тревна площ и част от гора

На 31.08.2020 г. около 16,20 ч. в двора на частен имот в кв. „Бряг“ на гр. Търговище е възникнал пожар, като впоследствие огънят се е пренесъл и в съседен имот. Своевременно след получаване на сигнала на мястото на инцидента са пристигнали служители на РСПБЗН-Търговище с три противопожарни автомобила, и са предприели незабавни действия по пожарогасене.

Пожарът е обхванал площ от около 12 000 кв м. Огънят е унищожил около 60 кв. м дървена барака – собственост на 60-годишна жена, с намиращи се в нея мебели, домакинска техника и имущество, както и около 12 декара тревна площ, и част от орехова и сливова градина. Служители на пожарната своевременно са извели жената на безопасно място. За бързото ограничаване периметъра на пожара на огнеборците в професионалните им действия са съдействали с подръчни средства пристигнали на мястото на инцидента служители на РУ-Търговище, както и граждани, живеещи в квартала. По този начин е била предотвратена опасността огънят да обхване намиращи се в съседство 7 сгради, както и голям блок, засят с царевица. За гасенето са използвани 24 000 л вода. След погасяване на пожара е осъществено дежурство с цел предотвратяване повторно разпалване на огъня.

Причините за възникване на инцидента са в процес на изясняване. По случая е образувано досъдебно производство по чл. 330, ал. 1 от Наказателния кодекс по описа на РУ-Търговище.

Екип служители на РСПБЗН-Антоново са се отзовали на получен в 14,46 ч на 31.08.2002 г. сигнал за пожар в комбайн в землището на с. Моравка в община Антоново. Вероятната причина за възникване на инцидента е техническа неизправност в машината – повреда във вършачния апарат, причинена самозапалил се слънчогледов паспал в задната й част. Пожарът е погасен без преки материални загуби.

 

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе