Ученици от Първо СУ „Св. Седмочисленици“ с грамоти от национален турнир

Кристина Пенчева и Никола Чан от Първо СУ „Св. Седмочисленици“ гр. Търговище са отличени с грамоти от Националния есенен турнир по информационни технологии „Джон Атанасов“. Те са наградени за участието си със своя проект „Кръговрат на водата“ в направление „Мултимедийни приложения“. Грамотите бяха връчени от началника на РУО – Търговище г-жа Елка Станчева.

„Радвам се, че имам удоволствието да Ви поздравя лично. Вярвам, че тази награда ще Ви даде стимул да продължите да се развивате и да надграждате уменията си“, заяви началникът и поздрави седмокласниците за представянето им в турнира. Тя връчи грамота и на техния ръководител г-жа Фирдес Рушудова – учител по информационни технологии, и ѝ пожела да продължава да работи все така усърдно с учениците и да ги мотивира да печелят още много награди.

Директорът на Първо СУ „Св. Седмочисленици“ Севдалина Зафирова също поздрави учителя и учениците. Тя заяви, че доброто им представяне е в резултат на участието им в проект „Образование за утрешния ден“ на МОН, по който през тази учебна година в училището са сформирани 3 клуба по интереси за развиване на дигиталните умения на учениците.

Предвид епидемичната обстановка тази година десетото издание на националния есенен турнир се проведе дистанционно. Чрез платформата MS TEAMS учениците са презентирали своите проекти от домовете си. Организатори на състезанието са МОН, РУО – София-град и НПМГ „Акад. Л. Чакалов”, гр. София.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе