Локдаунът в Нидерландия се удължава

Нидерландските власти обявиха продължаване на пълното затваряне (локдаун) на Кралство Нидерландия до 9 февруари 2021 г. във връзка с разпространението на коронавируса.

Запазва се изискването за всички пътници, включително български граждани, да представят негативен резултат от PCR тест за коронавирус, направен до 72 часа преди пристигането в Нидерландия. Остава и задължението за попълване на декларация за наличието на негативен тест за COVID-19 при влизане в страната от всички държави с „оранжев“ (включително и България) или „червен“ код чрез въздушен, морски, автобусен или железопътен транспорт (без автомобилен транспорт).

Обръщаме внимание, че изискването за представяне на негативен резултат от PCR тест за коронавирус важи и за транзитно преминаващите през летищата и пристанищата на Нидерландия. След пристигане в страната продължава да е в сила и 10-дневната силно препоръчителна карантина в домашни условия.

Остава и препоръката към гражданите да не се предприемат пътувания до края на март 2021 г., освен ако не е крайно наложително по семейни или икономически причини.

Нидерландското правителство взе решение и да бъдат оставени затворени учебните заведения, всички ресторанти, барове, кафенета, кина и др. Властите обсъждат евентуалното въвеждане на вечерен час.

При необходимост от съдействие българските граждани могат да се свържат с посолството ни в Хага на телефон: +31 70 358 46 88 или на имейл е-mail: [email protected]

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе