Започва ремонтът на парк „Юкя“ в Търговище

Снимка: Община Търговище

Започва ремонт на парк „Юкя“ в Търговище. Това обяви кметът д-р Дарин Димитров на брифинг днес в парка. Основната част от ремонтите ще се извършват от Общинското предприятие „Флора“, като в дейностите ще се включи и БКС.

„Всички искаме едно – открити пространства, зеленина и приятни места, където да се разхождаме. Съдя за това и по отзвука от посещаващите новия парк „Роден кът“, коментира кметът д-р Димитров.

Планира се реновиране на основната алея, която е с дължина от 1 км. Служителите на „Флора“ в момента поставят нови бордюри, а асфалтирането ще извърши БКС. По протежението на алеята ще бъдат поставени и нови пейки.

Снимка: Община Търговище

Обновяването на стълбите в парка ще бъде предвидено в новия програмен период на Европейския съюз 2021-2027 г., тъй като изисква твърде големи инвестиции, разясни кметът. „Има проект, който е готов, от 2012 г. Работи се по актуализирането му, така че да можем да кандидатстваме за европейско финансиране“, каза д-р Димитров.

Директорът на „Флора“ Асен Чакъров разясни, че съществуващата детска площадка в парка ще бъде изцяло обновена, като тя ще бъде за деца до 3 години. „В непосредствена близост до нея ще има и нова, за деца до 12 години, по подобие на тази в „Роден кът“, заяви Чакъров. Той посочи още, че през тази година предприятието е засяло в парк „Юкя“ и 46 липи, които са на 13-годишна възраст.

Кметът коментира, че на следващ етап, при осигуряване на финансиране, в парка ще се изгради и осветление.

Припомняме, че обновяването на зелените пространства и парковете „Юкя“ и „Роден кът“ е сред приоритетите в управленската програма на кмета д-р Дарин Димитров.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе