Област Търговище има готовност за поддържане на пътната мрежа през предстоящия зимен сезон

Днес, 02.11.2021 г., се проведе заседание на Областния съвет за намаляване на риска от бедствия, председателствано от областния управител на област Търговище Станимир Парашкевов. Присъстващите на срещата представители на общинските администрации в обхвата на областта, както и ръководители и представители на ОПУ, ОД МВР и РД ПБЗН докладваха готовността за поддържане на пътната мрежа през предстоящия зимен сезон и обсъдиха създадената помежду им организация.

Директорът на Областно пътно управление – Търговище инж. Марчо Марчев заяви, че има изготвен план за поддържане на републиканската пътна мрежа, който е утвърден от АПИ. През миналата седмица е извършена проверка на готовността на „Пътинженерингстрой – Т” ЕАД, гр. Търговище, ангажирано със зимното почистване и поддържане на пътищата в региона. В четирите бази на дружеството – в Търговище, Омуртаг, Попово и Антоново, са осигурени необходимите за сезона количества от инертни материали и сол против обледяване.

По време на срещата представителите на общините Търговище, Попово, Антоново и Опака заявиха, че имат сключени договори за зимно почистване на пътищата в общинските центрове и населените места. До 15.11.2021 г. е срокът на обявената от Община Омуртаг обществена поръчка и предстои да бъдат проведени процедурите по избор на изпълнител за зимно поддържане на пътищата от общинската пътна мрежа. Извършен бе и анализ на изминалия зимен сезон, като за проблемните участъци ще се завишат контрола, наблюдението и координацията между имащите отношение ведомства, с цел предотвратяване на бедствени ситуации.

От Областната дирекция на МВР и РД „Пожарна безопасност и защита на населението” – Търговище докладваха, че са създали необходимата организация за работа през зимния сезон.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе