Приключи проектът за реконструкция на бул. „Трайко Китанчев“ в Търговище

Със заключителна пресконференция и церемония по откриването  приключи проектът за реконструкция на бул. „Трайко Китанчев“ в Търговище по Оперативна програма „Региони в растеж“. По проекта бе обновен участък от над 400 метра, от кръстовището на булеварда с ул. „Трети март“ до кръстовището му с ул. „Цар Освободител“.

В церемонията се включиха кметът д-р Дарин Димитров, ръководният екип на Общината, екипът за управление на проекта, медии, граждани.

„Този проект успяхме да реализираме със средства, които са неусвоен ресурс от останалите проекти за обновяване на градската среда в Търговище по „Региони в растеж“. Благоустрояването винаги е било сред основните ни приоритети. Затова, когато се появи възможността да продължим работата си по подобряване на инфраструктурата, в кратък срок изготвихме проектното  предложение, кандидатствахме и започнахме работа“, заяви кметът.

Координаторът на проекта инж. Полина Радославова разясни, че дейностите по реконструкция на бул. „Трайко Китанчев“ включват разширение на пътното платно и изграждането на четирилентов път, велоалея, нови тротоари, озеленяване.

„Общата стойност на проекта е 1,6 млн. лв., от които над 200 хил. лв. са собствен принос на Общината“, каза инж. Радославова.

С рехабилитацията на бул. „Трайко Китанчев“ окончателно приключва и проектът за модернизация на градската среда в Търговище в рамките на програмния период 2014-2020 г. По този проект бяха обновени още улиците „Гладстон“, „Велико Търново“, „Трети март“, бул. „Сюрен“ и част от квартал „Запад“ 2. Изградено бе и кръговото кръстовище на бул. „Митр. Андрей“.

Д-р Димитров заяви, че местната администрация вече гледа към новия програмен период на Европейския съюз.

„Планът за интегрирано развитие на общината вече е приет. Към момента все още няма нови Оперативни програми, по които да кандидатстваме, но пък продължаваме да търсим други възможности за финансиране, за да модернизираме инфраструктурата в града и населените места в община Търговище“, каза кметът.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе