Студенти влязоха в класните стаи на училища в Търговище и Попово

Днес, 23.03.2022 г., бе даден официален старт на кампанията, организирана от РУО – Търговище за привличане и задържане на млади учители в системата на българското образование. В първия ден от инициативата три училища отвориха врати за общо 9 настоящи и завършили вече студенти, но без стаж в образователната система.

Първият открит урок се организира в Трето ОУ „Петко Р. Славейков“ гр. Търговище. Той се проведе в класната стая на второкласниците и техния учител г-жа Елена Цонева, които нагледно показаха основните правила за здравословен начин на живот и хранене. Гости бяха началникът на РУО г-жа Елка Станчева, експерти от управлението, както и настоящи и вече завършили студенти с начална педагогика, записали се за участие в кампанията.

В рамките на деня Профилирана гимназия „Христо Ботев“ гр. Попово също се включи в кампанията. Учителят по история г-жа Снежана Тодорова проведе урок с учениците от Х а в новия STEM център на училището, като темата бе за съединението на Княжество България и Източна Румелия.

По същото време открита практика се проведе и в Професионалната гимназия по селско стопанство „Никола Пушкаров“ гр. Попово. Единадесетокласници от училището под ръководството на своя учител г-жа Ирена Гатева представиха основните правила за сервиране на десерти.

Открити уроци ще се провеждат по график до средата на април, като в кампанията на РУО се включват общо 7 училища. Целта е да се привлекат студенти от общообразователна и професионална подготовка към учителската професия, както и да се подпомогнат самите училища при търсене на учители.

През втория етап на кампанията, който ще започне веднага след приключване на откритите уроци, ще се даде възможност на желаещите да участват в инициативата да подготвят и проведат уроци с помощта на учители.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе