Сухи треви и отпадъци горяха край Търговище и в областта

За изминалото денонощие екипи на службите РСПБЗН в областта са реагирали на 6 сигнала за пожари в запалени сухи треви и отпадъци,  възникнали поради небрежност при боравене с открит огън.

Благодарение на бързата професионална реакция на служители на РСПБЗН-Търговище в резултат на получен сигнал за пожар в сухи треви, храсти и отпадъци в местността „Кованлъка“ край гр. Търговище, е спасена от огъня намираща се в близост сграда. Спасени са и други 4 сгради, намиращи се в  края на с. Гагово в община Попово, към които е имало опасност да се разрасне огънят от пожар в запалени и оставени без надзор сухи треви и клони.

Намесата на екип служители на РСПБЗН-Попово е спасила от огъня и две сгради в близост до възникнал пожар в запалени и оставени без наблюдение животински отпадъци, примесени със слама, в землището на с.  Славяново в община Попово, както и 4 сгради в землището на с. Водица, където са гасили пожар в запалени листна маса и клони. През изминалото денонощие е служители на РСПБЗН-Попово са погасили още един пожар/в сухи треви и клони/ в землището на с. Водица – в местността „Къмпингът“, както и в землището на с. Дриново – в близост до път.

Техни колеги от РСПНЗН-Антоново са погасили възникнал пожар в землището на с. Пчелно в община Търговище, като е избегната опасността огънят да обхване и две съседни сгради.

Всички пожари са погасени без преки материални загуби.

От ръководството на РДПБЗН-Търговище отново напомнят на граждани, земеделски производители и арендатори, да спазват стриктно основните изисквания за противопожарна безопасност при пролетното почистване на градини, ниви и дворове. Сред тях са – запален на открито огън да не се оставя без надзор, а след използването му да бъде надеждно погасен; да не се пали огън при наличие на вятър, както и в близост до дървени навеси, врати, огради и изобщо – в съседство с леснозапалими материали; и да не се изхвърлят недобре изгасени фасове или клечки кибрит сред природата.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе