Шампионите на СК “Олимпиец” и училището за шампиони “Никола Симов” воюваха на два фронта

През уикенда се проведе международния турнир “Динко Петров” в гр. Стара Загора за момчета и момичета до 15 години. В надпреварата се включиха състезатели от Унгария, Македония (3 отбора), Турция, Молдова, Сърбия, Косово, както и всички водещи отбори от страната.

Определени бяха седем състезателя, които да представляват търговищкия клуб. Всички момчета се представиха достойно, като на най-високото стъпало се качи Джан Ъшък  в категория +85кг. След три категорични победи и достоен финал срещу представителя на Турция, Джан получи купа за “Най-техничен състезател на турнира”.

Със сребърно отличие и капка разочарование от турнира остана Алекс Георгиев при 52 килограмовите. След категорични победи над съперниците си до финала, Алекс доминираше във решителната среща и само минута преди края позволи златния медал да му се изплъзне.

Сребро завоюва и републиканския шампион Каан Демиров при 75 килограмовите. Демиров достигна безапелационно до финала, но там отстъпи от представителя на Унгария.

Поражение от представител на Унгария по пътя към златото претърпя и Георги Трифонов в категория 68 кг. Двамата се срещнаха в 1/4 финалната фаза, но след това Трифонов демонстрира характер и заслужено спечели бронзовото отличие.

Бронзови отличия извоюваха и другите ни представители в категория +85 кг. Ростислав Илиев и Халил Садъков. Двамата направиха емоционални и оспорвани срещи, от който излязоха победители, показвайки характер и желание за победа.

На крачка от медал остана Никифор Петров в категория 62 кг. Жребия го постави в срещи с двама представители на Турция. В срещите нашия борец демонстрира умения, но липсата на опит и увереност не му достигнаха за победата.

Успоредно с турнира в Стара Загора, сили и умения мериха и по-малките представители на СК “Олимпиец” в град Лозница. Там се проведе традиционния турнир “Х. Ахмедов” за възрастова група деца.

Нова доза вълнение в отбора внесе Давид Петров, спечелвайки втора купа за деня, за “Най-техничен състезател на турнира”.

Златни медали в своите категории извоюваха Калоян Христов, Мартин Захариев, Стоян Вълчев и Алберт Шукри

Сребърни отличия за Даниел Станев, Алпер Синанов

И бронз за Стефан Миленов, Йордан Петков, Ахмед Филипов

Шампионите на СК “Олимпиец” и училището за шампиони “Никола Симов” воюваха на два фронта! През уикенда се проведе…

Posted by Спортен клуб по борба "Олимпиец" Търговище on Monday, April 4, 2022

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе