С богата програма и концерт на Мария Илиева отбелязваме Деня на Търговище

Снимка: Община Търговище

С тържествено заседание на Общинския съвет ще започнат честванията на официалния празник на град Търговище – 14 май. То е насрочено за 10.00 ч., в зала „Христо Самсаров“ на Община Търговище.

На заседанието ще бъдат връчени отличията на новите почетни граждани. Това са треньорът по стрелба Христо Христов и треньорът по борба Иван Ангелов.

В 11.00 ч. на поляната в парка „Борово око“ пък започва вече традиционната за съботния ден на панаира киноложка изложба.

През целия ден в Алеята на занаятите ще могат да се видят исторически възстановки и реконструкции на античен пазар, военен пункт и гладиаторски обучения, организирани от Сдружение „Виа Претория“. Посетителите ще могат да се включат в дейности, белязали преминаването от Античност към Средновековие. Участието е безплатно.

В 17.00 ч., в зала №2 на галерия „Никола Маринов“, чрез жребий, ще бъде определен печелившият на луксозен холов ъгъл. Той ще бъде връчен на един посетителите, попълнили анкетна карта по време на панаирната седмица. Наградата е осигурена от официалния партньор на панаира „Мебел Стил“.

Също в 17.00 ч. ще бъде официално открит и новият пресклуб на Българската телеграфна агенция в Търговище. На събитието ще присъства и кметът д-р Дарин Димитров.

От 18.00 до 24.00 ч. Регионалният исторически музей отваря своите експозиции и изложби с вход свободен, в рамките на инициативата Европейска нощ на музеите.

В 20.30 ч. на сцена „Борово око“ започва концерт на Мария Илиева. Той е последният от програмата на #МузикаленПаркФест за тази година.

В 21.30 ч. небето над града ще бъде озарено от празнична заря в парка „Борово око“.

 

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе