44-годишен подкара лек автомобил без регистрационни номера, друг – с изтекла гражданска преди два месеца

Започнати са и две бързи полицейски производства за управление на МПС, нерегистрирано по надлежния ред, съобщават от полицията.

На 12.06.2022 г. около 14.50 ч е извършена полицейска проверка на кръстовището на улиците „Епископ Софроний“ и „Панагюрище“ в гр. Търговище на лек автомобил „БМВ“с неустановена собственост, управляван от правоспособен 44-годишен водач от гр. Търговище. В хода й е установено, че автомобилът е без поставени регистрационни табели на определените за това места и не е регистриран по надлежния ред.

На същата дата в 20,20 ч на ул. „Д-р Върбан Генчев“ в с. Кардам, община Попово, е извършена полицейска проверка на лек автомобил „Ауди А8“ с търговищка регистрация, собственост на мъж от същото село и управляван от 39-годишна негова съселянка – правоспособен водач. При проверката е установено, че автомобилът е със служебно прекратена на 22.03.2022 г. регистрация на основание чл. 143, ал. 10 от Закона за движение по пътищата – поради несключена задължителна застраховка „Гражданска отговорност“.

По случаите са започнати бързи полицейски производства по чл. 345, ал. 2 от Наказателния кодекс.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе