Хванаха четирима с над 1.2 промила зад волана за по-малко от 24 часа в Търговищко

За изминалото денонощие по пътищата на област Търговище са установени четирима водачи на МПС/единият от които – неправоспособен/, шофирали с концентрация на алкохол в издишания от тях въздух над 1,2 промила/престъпление по чл. 343б, ал. 1 от Наказателния кодекс/.

На 11.067.2022 г около 00,10 ч на кръстовището на улиците „България“ и „Раковски“ в гр. Попово извършена полицейска проверка на лек автомобил „Рено Меган Сценик“  с търговищка регистрация, собственост на жена от същия град. При проверката е установено, че водачът на автомобила – 53-годишен мъж от гр. Попово, е неправоспособен.

По надлежния ред – с техническо средство алкотест „Дрегер“ е установено, че същият управлява моторното превозно средство с концентрация на алкохол в издишания от него въздух 1,41 промила. Водачът е отказал кръвна проба за химическо изследване.

При извършена на 12.06.2022 г. в 22,10 ч полицейска проверка на ул. „Мара Тасева“ в гр. Попово на лек автомобил „Фолксваген Голф“ с търговищка регистрация – собственост на мъж от гр. Търговище, е установено, че водачът му – 35-годишен мъж от гр. Търговище, правоспособен водач, е управлявал моторното превозно средство с концентрация на алкохол в издишания от него въздух 2,14 промила, установено по надлежния ред – с техническо средство алкотест „Дрегер“.  Взета му е кръвна проба за химическо изследване.

При извършена на  11.06.2022 г. около 03,05 ч полицейска проверка в с. Камбурово в община Омуртаг е установено, че 31-годишен правоспособен водач от същото село управлява собствения си лек автомобил „Фолксваген Крафтер“ с търговищка регистрация след употреба на алкохол, с концентрация на алкохол в издишания от него въздух 2,27 промила, установено по надлежния ред – с техническо средство алкотест „Дрегер“.

Водачът е отказал кръвна проба за химическо изследване. Задържан е в РУ-Омуртаг на основание чл. 72, ал. 1, т. 1 от Закона за МВР.

На 12.06.2022 г. около 05,50 ч е извършена полицейска проверка на ул. „Кап. Данаджиев“ в гр. Търговище на лек автомобил „Мерцедес Е 200“ с варненска регистрация – собственост на мъж от гр. Варна, управляван от 29-годишна жена от гр. София-правоспособен водач.

По надлежния ред – с техническо средство алкотест „Дрегер“ е установено, че същата е управлявала автомобила с концентрация на алкохол в издишания от нея въздух 1,41 промила. Взета й е кръвна проба за химическо изследване. Задържана е в РУ-Търговище на основание чл. 72, ал. 1, т. 1 от Закона за МВР.

По случаите са започнати бързи полицейски производства по чл. 343б, ал. 1 от Наказателния кодекс.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе