Първа гимназия отново сред първенците в областта

Дворът на Първо СУ „Свети Седмочисленици” отново се изпълни с радост. Повод за това стана връчването на дипломите за средно образование, а главни герои на събитието бяха зрелостниците, които завършиха през тази година и успешно издържаха матурите.

И тази година учениците запазиха доброто име на училището като демонстрираха висок успех. Средният резултат на абитуриентите от четирите паралелки е 5, 42, което го превръща в един от най-високите в област Търговище.

Директорът Севдалина Зафирова обърна специално внимание на този факт в словото си към младите хора. Тя им пожела попътен вятър с уговорката, че в живота ще срещат и препятствия. „Пожелавам ви много сили, много упоритост, за да можете да превръщате всяка грешка и всяка неудача в трамплин за бъдещи успехи” – каза директорът. Севдалина Зафирова пожела още учениците да бъдат горди от факта, че са възпитаници на Първа гимназия. „Вашите дипломи носят печата на най-старото и най-авторитетно училище в област Търговище” – каза тя и допълни: „Бъдете отговорни и живейте в хармония с красивите неща около вас.”

След това директорът връчи дипломите на някои от зрелостниците, постигнали най-висок успех. Първенец на випуска е Умут Ниязи, а ученикът постигнал най-висок резултат (6,00) от матурата по математика е Александър Антонов.

След тях дипломите си получиха и стипендиантите на фирма Майндс АД, която дава еднократна стипендия от 400 лв. на ученици от профил „Математически”. Те се участваха в конкурс, организиран от компанията и демонстрираха много високи резултати. Отличени са: Иван Мирчев, Иван Чолев, Ирена Доманова и Християна Калбурджиева.

Гергана Димитрова получи специална награда за високия си среден успех и затова, че е помогнала за издигането на авторитета на училището.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе