Община Търговище спечели проект за ремонт на спортно игрище в I СУ „Св. Седмочисленици“

Проект на Община Търговище за ремонт на спортна площадка в I СУ „Св. Седмочисленици“ е одобрен за финансиране по Годишната програма на министрите на образованието и науката и на младежта и спорта.

Близо 65 000 лв. ще бъдат вложени в асфалтиране на 2,3 дка игрище в двора на училището. Ще бъдат закупени и 6 нови баскетболни табла, врати за футбол и нова мрежа за волейбол.

Според правилата на програмата, всяка Община можеше да кандидатства само с едно проектно предложение. В Търговище решението бе взето след допитвания за нуждите на различните учебни заведения. Под внимание бе взет и броят на децата, които се обучават в тях. I СУ пък е сред най-големите училища както в общината, така и в областта, с брой от 1171 възпитаници.

Припомняме, че в края на 2021 г. Община Търговище бе одобрена по същата програма за извършване на идентични ремонти и във II СУ „Никола Маринов“. Дейностите там вече са в ход.

През тази година програмата се финансира с 3,6 млн. лв. от постъпленията от хазарт. Основание за това е Законът за хазарта, в който е разписано, че не по-малко от 10% от приходите отиват за поддръжка, ремонт, реконструкция или създаване на нови спортни обекти в училищата.

Общо 9 предложения са одобрени по програмата през тази година.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе