Инцидент с автобуса на един от търговищките състави в Копривщица

50 пътници бяха спасени от аварирал автобус в Копривщица след светкавични действия на полицейски служители от ОДМВР-София.

Към 18.30 часа тази вечер във временната оперативна дежурна част, обособена в Копривщица във връзка с провеждането на Националния събор на народното творчество, постъпил сигнал за автобус, аварирал на изграден понтонен мост, който свързва паркинга и стадиона на града. На място незабавно са насочени полицейски служители на ОДМВР-София, част от екипите, ангажирани в обезпечаването на сигурността на фолклорното събитие. Установен е автобус „Скания“, спукал гума при маневра и аварирал рисково над коритото на реката. Благодарение на светкавичните действия на униформените всичките 50 пътници и водачът са изведени невредими от превозното средство. Автобусът е изтеглен с тежка техника на армията.

Допълнителни полицейски екипи от ОДМВР-София са ангажирани  с опазване на обществения ред, обезпечаване на сигурността и пътната безопасност в периметъра на събора.

Всички 50 пътници са добре, няма пострадали. Потеглили са към Търговище след 21.00 ч. с друг от автобусите. Част от участниците ще нощуват в Копривщица и ще се приберат утре.

По думи на нашите представители в Националния събор, организаторите са насочвали всички автобуси през този понтонен мост. Едва след инцидента е осигурено алтернативно трасе.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]Върни се горе