Неправоспособен водач е задържан да кара в Търговище под въздействието на амфетамин и метамфетамин, намериха и марихуана у него

Млад мъж – неправоспособен водач,  е задържан в РУ-Търговище за управление на МПС под въздействието на наркотични вещества, както и за притежание на такова. Това съобщават от полицията.

На 21.09.2022 г. около 18 ч. на кръстовището на улиците “Братя Миладинови“ и „Бузлуджа“ в гр. Търговище е била извършена полицейска проверка лек автомобил „Фолксваген Голф“ с търговищка регистрация – собственост и управляван от 20-годишен  неправоспособен водач от същия град. В хода й е установено със специализирано техническо средство – “Drager Drug Test”5000”, че водачът управлява моторното превозно средство под въздействието на наркотичните вещества амфетамин и метамфетамин. Установено е още, че той държи у себе си 1,67 грама суха зелена тревиста маса, която при направен полеви наркотест реагира на наркотичното вещество марихуана. Веществото е иззето по надлежния ред.

Младият мъж е задържан в РУ-Търговище на основание чл. 72, ал. 1, т. 1 от Закона за МВР. По случая е започнато бързо полицейско производство по чл. 343б, ал. 3 и по чл. 354а от Наказателния кодекс.

 

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе