Резултати от специализирана полицейска операция в област Търговище по метода на широкообхватния контрол, проведена днес

Днес за времето от 10 до 12 ч на път I-4/София-Варна/, км 245+791-  в местността „Фисека“ в община Търговище, бе проведена специализирана полицейска операция по метода на широкообхватния контрол с цел подобряване на пътната обстановка чрез прилагане на нулева толерантност към нарушителите на пътя. В  акцията участваха  екипи на сектор „Пътна полиция“ в областната дирекция и на „Охранителна полиция“ в РУ-Търговище, както и екипи на БГ ТОЛ. Стремежът е чрез използване на този метод да се обхванат максимален брой водачи и превозни средства, които да бъдат проверени. Водачите бяха спирани вдясно от пътното платно в посока на движение гр. Шумен.

В рамките на два часа  контролните органи са проверили 78  МПС,  от които – 64 леки,  и 14 – товарни автомобила.  За установените нарушения са съставени 2 акта по Закона за движение по пътищата/за нередовни документи на водачи на МПС/. и един акт – по Кодекса за застраховането/за управление на МПС без валидна задължителна застраховка „Гражданска отговорност“/. По време на превантивната акция днес полицейските служители са наложили и 3 глоби по фиш за други нарушения по Закона за движение по пътищата. 3 акта за установяване на административно нарушение са съставили по време на съвместната операция и служители на БГ ТОЛ. Те също са наложили за констатирани от тях нарушения 3 глоби по фиш.

Активният контрол, осъществяван по пътищата в област Търговище с цел подобряване на пътната безопасност и намаляване на травматизма по тях, продължава.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе