Започва ремонт на детска площадка и зона за отдих в квартал „Запад“ 2 в Търговище

Общинското предприятие „Флора“ започва ремонт на детската площадка и зоната за отдих между блоковете № 31 и № 32 в квартал „Запад“ 2 в Търговище. Дейностите проследи кметът д-р Дарин Димитров, който бе придружаван от директора на Дирекция „Устройство на територията, околна среда и транспорт“, инж. Валентина Йорданова и директора на „Флора“, Асен Чакъров.

„Това е политиката ни, да има повече обновени открити пространства, защото с тази ковид епидемията видяхме колко важно е да има повече паркове, за да и има хората къде да отмарят, а децата да играят на спокойствие“, каза кметът.
Той допълни, че „Запад“ 2 е един от кварталите с най-много жители, което е водещо при избора на обектите, които да бъдат обновени.

В момента служителите на предприятието обновяват алеите на терена, който е с обща площ от 1800 кв. м. На 200 кв. м от тях ще бъде положена ударопоглъщаща настилка, разясни инж. Валентина Йорданова.

„Ще бъде обновена детската площадка, в съответствие с всички нормативни изисквания. На мястото на старите ще бъдат монтирани нови люлки, пързалки, катерушки. Съоръженията ще са подходящи както за най-малките деца до 3 години, така и за тези от 3 до 12 години, включително за деца със специални потребности“, поясни инж. Йорданова.

Ще има още и зона за фитнес на открито, с различни комбинирани съоръжения, както и две нови тенис маси. Броят на пейките ще бъде увеличен, като всички стари ще бъдат подменени с нови. Съществуващата растителност ще бъде запазена. Предвижда се единствено окастряне на изсъхнали клони.

Всички дейности ще се извършват съобразно метеорологичните условия, обясни директорът на „Флора“ Асен Чакъров. Целта е ремонтът да приключи до средата на месец ноември.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе