Община Търговище се включва в Националната кампания „Научи симптомите на инсулт! Всяка минута е ценна!“

Община Търговище се включва в Националната кампания „Научи симптомите на инсулт! Всяка минута е ценна!“. Тя се организира от Асоциацията за инсулт и афазия в България под егидата на Министерството на здравеопазването. Поводът е 29 октомври, Световният ден за борба с инсулта.

Чрез кампанията във фокуса на общественото внимание се поставят симптомите на инсулт, за да бъдат те разпознати навреме. Така гражданите ще могат да предприемат бързи действия за спасяването на човешки живот.

От днес, 28 октомври, в Центъра за административно обслужване на Общината е поставен щендер с листовки, описващи първите симптоми на инсулт. Поставени са и информационни плакати. На общинската видеостена ще се излъчва видеоклипът на кампанията, който е публикуван и във фейсбук страницата на Общината.

Хората могат да изтеглят и да се запознаят със специалното мобилно приложение „Stroke Riskometer“. С негова помощ могат сами да определят степента на риск от инсулт и да се предотвратят евентуални последици за тяхното здраве.

Кампанията се подкрепя още от Националното сдружение на общопрактикуващите лекари в България, Националното сдружение на общините в България, представители на българския бизнес и общини.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе