Проведе се редовното месечно заседание на Общински съвет – Попово

На 27 октомври в пленарната зала на ОбС – Попово се проведе 35-ото редовно месечно заседание на Общински съвет – Попово. То бе водено от председателя Георги Георгиев, в присъствието на кмета на община Попово – д-р Людмил Веселинов, и експерти от Общинска администрация.

Двадесет и шест общински съветници работиха по дневния ред от 9 точки, като по първата от тях те единодушно приеха Допълнение на Решение №331 по Протокол №34 от 29.09.2022 г. за Приемане на отчета за изпълнение Бюджет 2021 г. на Община Попово. По следващата точка, касаеща удължаване на срока на договор за наем и обслужване от 17.11.2017 г. между „Медицински център Солигена 2017“ ООД и „МБАЛ-Попово“ ЕООД, възникнаха дискусии и коментари, като отговори на отправените запитвания и уточнения по темата даде управителят на поповското лечебно заведение – Йовчо Яков, който също присъства на заседанието.

След направените разяснения по точката, предложението по нея бе подложено на гласуване и с 26 гласа „За“ бе единодушно одобрено. В хода на заседанието общинските съветници гласуваха Допълване на годишната Програма за управление и разпореждане с имоти общинска собственост в община Попово за 2022 година – имоти в регулация, и вземане на решение за отдаване под наем на помещение – частна общинска собственост, без търг или конкурс, за образователна дейност.

На октомврийската си сесия Общински съвет – Попово с пълно мнозинство даде съгласието си за кандидатстване на Община Попово за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по Подмярка 7.2. „Инвестиции в създаването, подобряването или разширяването на всички видове малка по мащаби инфраструктура“ от Мярка 7 „Основни услуги и обновяване на селата в селските райони“ от Програма за развитие на селските райони 2014-2020 г. Единодушно бе прието също и кандидатстването на Община Попово по процедура чрез директно предоставяне на безвъзмездна финансова помощ „Топъл обяд“, по Програмата за храни и основно материално подпомагане 2021-2027 г, както и кандидатстването на Общината по целева програма „Патронажна мобилност за доставка на топъл обяд“.

В хода на заседанието с пълно мнозинство бе одобрен списък с кандидати за получаване на финансово подпомагане на брачни и извънбрачни двойки с репродуктивни проблеми и определяне на отпуснатите суми. Дискусии предизвика влязлата като допълнителна точка в дневния ред на сесията относно предложението за приемане на промяна на Годишен план за ползване на дървесина от горските територии на Община Попово през 2022 г. и одобрение на начина на ползване на дървесина от общински горски територии от Годишен план за 2022 година. След направените уточнения по темата предложението по точката бе подложено на гласуване и с 26 гласа „За“ бе одобрено и прието.

Редовно месечно заседание на Общински съвет – Попово На 27 октомври в пленарната зала на ОбС – Попово се проведе…

Posted by Местен Вестник on Thursday, October 27, 2022

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе