Любчо Василев спечели наградата „Кристална лира 2022“

В Деня на народните будители Любчо Василев (главен художествен ръководител на Професионален фолклорен ансамбъл „Мизия“ – Търговище) бе отличен за либретото и хореографията на музикално-танцовото произведение „Великденски картини“, по музика на Димитър Христов, с участието на ПФА „Мизия“ и премиера на 29 април 2022 г. в Драматичен театър – Търговище по повод 60-годишнината на Ансамбъла.

За 25-и път на официална церемония в Деня на народните будители, Съюзът на българските музикални и танцови дейци по традиция обяви отличените с награди „Кристална лира“ за върхови постижения в областта на българското музикално и танцово изкуство.

Победителите в това специално издание са „артисти, оставили трайна следа върху културния живот на страната и българско име по целия свят“. Сред тях са Веско Ешкенази, Любчо Василев, трупи, оркестри, оперни състави, хорове, постановъчни екипи. Отличията са важни, защото са признание за работата. Наградата “Кристална лира е единственото професионално признание, а тази година то е върхът в качествената продукция. Каза по темата в студиото на “Култура.БГ” Станислав Почекански – председател на Съюза на българските музикални и танцови дейци.

ЛЮБЧО ВАСИЛЕВ СПЕЧЕЛИ НАГРАДА "КРИСТАЛНА ЛИРА 2022" В Деня на народните будители Любчо Василев (главен художествен…

Posted by Ансамбъл "Мизия" Търговище on Friday, November 4, 2022

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе