Акция на полицията в Търговищко

На местата, свързани с масово събиране на хора – големи търговски комплекси, коледни и новогодишни базари, църкви, автогари и жп гари, както и по време на различни празнични прояви, ще има засилено полицейско присъствие. За времето от навечерието на коледните празници до 3.01.2023 г. в различни търговски обекти, питейни и увеселителни заведения, борси и складове, екипи от служители на областната дирекция на МВР и районните управления в състава й заедно със служители на РЗИ и на Областната дирекция по безопасност на храните ще извършват системни превантивни проверки.  Целта е по този начин да се осъществи противодействие на престъпленията, свързани със съхранението и разпространението на акцизни стоки без бандерол и на тютюневи изделия, както и да се упражнява контрол върху качеството на храните и напитките, предлагани на потребителите.

В ход на територията на областта е и превантивна полицейска операция за осъществяване на активен контрол върху съхранението на ловно и огнестрелно оръжие, и за спазване на нормативно установените правила в дейността на ловно-рибарските магазини, обектите за продажба на пиротехнически изделия и складовете за взривни вещества. Акцентът е върху спазването на тези изисквания, както и за недопускане продажбата на пиротехнически изделия на лица под определената в Закона за оръжията, боеприпасите, взривните вещества и пиротехническите изделия възраст.

За ограничаване на пътните инциденти и за безопасно движение по пътищата в област Търговище, служителите на сектор „Пътна полиция“ традиционно също засилват контрола в периодите с очакван интензивен трафик. Полицейските екипи стриктно следят за управление на автомобили от неправоспособни, употребили алкохол и/или наркотични вещества водачи по всички пътища и населени места в областта. По време на зимните празници се провеждат две специализирани полицейски операции“Алкохол, наркотици, неправоспособност и скорост“. Униформените ще използват всички налични технически средства за контрол на скоростните режими. В дните и в часовите пояси, когато се очаква засилено движение на МПС по основните пътни артерии в областта/и особено по път I-4/София-Варна/, полицейското присъствие ще бъде засилено.

От сектор „Пътна полиция“  в областната дирекция на МВР-Търговище апелират към всички водачи на МПС: Бъдете дисциплинирани и търпеливи на пътя, спазвайте правилата за движение и не подценявайте рисковете при шофиране през зимата.  Проверете  още веднъж техническата подготвеност на автомобилите си за зимни  условия и съобразявайте шофирането си с особеностите на пътно-транспортната и метеорологичната обстановка!

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе