Засякоха 7 нарушения при провекри на пътя в Търговище

7 нарушения са установили служители на ОДМВР-Търговище в хода на проведена на 29.12.2022 г. двучасова специализирана полицейска операция с цел подобряване на пътната безопасност, съобщават от полицията.

Проверките на път I-4/София-Варна/ в община Търговище – до бензиностанцията на „Ромпетрол“ край гр. Търговище, са осъществени по метода на широкообхватния контрол от три полицейски екипа и екип служители на БГ ТОЛ. В хода на превантивната акция са проверени 105  МПС, от които: 87 – леки автомобила, и 18 – товарни.

За този период от време контролните органи са съставили 4 акта за установяване на административно нарушение по Закона за движение по пътищата, от които 3 – за управление на МПС с концентрация на алкохол в издишания от водачите въздух от 0,5 до 1,2 промила; и един акт – за управление на МПС с техническа неизправност.

Съставен е и акт по Кодекса за застраховането – за управление на МПС без  валидна задължителна застраховка „Гражданска отговорност“.

За установени от тях други нарушения по   Закона за движение по пътищата в хода на операцията полицейските служители са наложили на водачи на МПС и 2 глоби по фиш.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе