Откриха обновената сграда на Спортно училище „Никола Симов“ – Търговище

Днес, 06.02.2023 г., в първия учебен ден на втория срок учениците на Спортно училище „Никола Симов“ гр. Търговище се завърнаха в обновената сграда на школото си. Тържественото откриване на обновеното училище се проведе във фоайето пред портрета на неговия патрон Никола Симов. Официални гости бяха кметът на община Търговище д-р Дарин Димитров, секретарят на общината г-жа Христалина Халачева, началникът на РУО – Търговище г-жа Елка Станчева, медии и др.

По повод бързото и успешно приключване на ремонта бе отслужен водосвет от отец Анатолий Тодоров, а присъстващите запалиха свещички. От своя страна директорът на училището г-жа Надежда Коева благодари на своите гости за оказаната подкрепа и изрази удовлетворението си от постигнатото.

През изминалата 2022 година  СУ „Никола Симов“ гр. Търговище кандидатства и бе одобрено по инвестиционна програма на Министерството на образованието и науката за частичен ремонт на сградата и за изграждане на архитектурна среда за хора с увреждания – рампа за инвалиди. За целта са отпуснати 317 204,98 лева. Ремонтните дейности стартираха в началото на декември. През това време учебният процес се провеждаше в сградата на Трето ОУ „П. Р. Славейков“ гр. Търговище, което е в непосредствена близост до спортното училище.

За общо 40 дни е поставена нова дограма на втори и трети етаж, всички врати са подменени, изградена е нова отоплителна инсталация и е извършен цялостен ремонт на покрива на училището. Освежени са коридорите, а в стаите са поставени нови щори. За по-приветливия вид на училището допринася и новата табела, поставена над главния вход.

Към днешна дата в СУ „Н. Симов“ гр. Търговище се обучават 125 ученици от 20-членен педагогически екип.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе