Няколко пожара горяха през уикенда в Търговищко

През уикенда екипи на РСПБЗН в областта са погасили без преки материални загуби няколко пожара, възникнали в сухи треви и храсти поради небрежност при боравене с открит огън.

В землището на с. Таймище в община Търговище навременната намеса на екип на РСПБЗН-Антоново е предотвратила огънят да обхване и намираща се в съседство до запалените сухи треви и храсти смесена гора, а в с. Семерци спасени от огъня са намиращи се в близост до горящите треви жилищна и стопанска сграда.

100 декара смесена гора е спасена благодарение на бързото погасяване от екип на същата служба на пожар в сухи треви, храсти и отпадъци в с. Моравица в община Антоново – в близост до първокласния път София-Варна.

Служители на РСПБЗН-Търговище са  спасили от огъня две сгради в с. Здравец, община Търговище, като своевременно са погасили пожар, възникнал в запалени сухи треви в двора на имот от неговия собственик.

Екип служители на РСПБЗН-Попово са погасили пожар, възникнал в сух кух ствол на дърво на улица в гр. Попово, като по този начин е ликвидирана опасността огънят да обхване и два паркирани в съседство леки автомобила.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе