Първо СУ „Свети Седмочисленици“ отбеляза Деня на Европа – 9 май

С много настроение учениците от Първо СУ „Св. Седмочисленици“ в Търговище отбелязаха Деня на Европа – 9 май. Организацията е дело на младшите посланици на Европейския парламент, техните ръководители и с подкрепата на информационен център Европа Директно – Шумен.

Проявите започнаха преди седмица, когато учениците организираха Ден на европейската литература. Посланиците отвориха „щанд“ за книги, които можеха да се разменят. В днешния тържествен ден те организираха викторина с награди, в която много активно се включиха по-малките ученици. Те показаха много добри знания за празника и като цяло за европейската култура. Заедно с това, посланиците раздаваха информационни материали за Европейския съюз и за правата ни при пътуване, почивка, работа и учене в рамките на oбщността.
По-късно имаше прожекция на филм за напредъка на България и регионите в ЕС.

Първо СУ е сред малкото училища, които разполагат със специален европейски образователен кът, който се намира във фоайето на третия етаж и е оформен като галерия с фотоси на всички европейски столици. Има и мултимедия, на която се прожектират филми с опознавателна цел и презентации, свързани с темата.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе