Нови успехи за ученици на Първо СУ в Търговище

Продължават впечатляващите успехи на учениците от Първо СУ “Св. Седмочисленици” в сферата на изобразителното изкуство. Поредните отличия дойдоха от конкурса „Българската душа на святата земя”, който се проведе в Израел.

Гран При в своята възрастова група спечели Росица Димитрова от 11 клас. Тя впечатли журито на конкурса с рисунка, посветена на Освобождението на България и единението на нацията. Заради идеята и изпълнението тя събра максималния брой точки.

Второ място е за Мелда-Наз Зекериева от 8 клас. Тя изпрати рисунка на Паисий с негов цитат и ясното послание, че е гордост да се наричаш българин.

Деветокласничката Теодора Мирославова спечели трето място с рисунка на Светите братя Кирил и Методи.

Международният фестивал „Българска душа на святата земя“ се провежда за осма поредна година и в него взеха участие, представители от 16 държави. Събитието цели да съхрани културното наследство на България и Израел. Чрез дейностите се предоставя възможност за обмен на културни традиции и обичаи между двата приятелски народа, а това е начинът за обединяване на българите по света и съхраняване на българските корени.

Организатор е Арт Салон „Сели“ съвместно с общество „Димчо Дебелянов“, както и с подкрепата на Изпълнителна агенция за българите в чужбина и любезното съдействие на фондация „Незабравимата България“. Събитето е под егидата на Цвика Брот – кмет на гр. Бат Ям, Израел.

https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=pfbid033y3dk5pyy9yiPSKE2SNasHW81RgHVUCkKB8x13MwdK7WQoAwRKkv4qxUxrE1pbK4l&id=100005113810231

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе