Нови пистолети за полицията в Търговище

На кратка церемония днес в сградата на ОДМВР-Търговище, в присъствието на директора й старши комисар Мариан Михайлов и ръководители на структури, заместник-министърът на вътрешните работи Николай Николов връчи за нуждите на служители на дирекцията 13 нови бойни полуавтоматични пистолета „Валтер ПДП(“Walther PDP”) и 5 електрошокови оръжия – електропреносни пистолети „Тейзър Х2“. Късоцевно оръжие получиха в секторите „Противодействие на криминалната престъпност“ и „Противодействие на икономическата престъпност“ на областната дирекция, както и служители на „Криминална“ и „Охранителна полиция“ в трите районни управления в областта – РУ-Търговище, РУ-Попово и РУ-Омуртаг. На церемонията присъства и областният управител Станимир Парашкевов.

Новите пистолети са разпределени персонално на определени от ръководството на дирекцията служители, постигнали високи и трайни резултати в работата. Предоставените помощни средства „Тейзър“, които се отличават с висока ефективност, ще бъдат разпределени в районните управления, след като съответните служители преминат определен курс на обучение.

Пред ръководния състав на дирекцията зам.-министър Н. Николов засвидетелства уважението на професионалното и политическото ръководство на МВР към работата на ОДМВР-Търговище и изрази увереност, че с новите оръжия полицейските служители ще имат самочувствието, което заслужават. Той заяви, че въвеждането в употреба на тези оръжия е част от сериозните усилия, които се полагат за модернизиране на техническата съоръженост на структурите на МВР. Зам. министър Николов заяви, че ръководството на МВР цени положения труд и постигнатите от служителите на ОДМВР-Търговище много добри резултати в работата. Пожела им здраве и късмет, и ги увери, че постиженията им и в бъдеще ще бъдат отчитани и своевременно поощрявани. Той изрази увереност, че служителите ще преминат сериозно обучение за боравене с новите помощни средства, така че те да бъдат овладени максимално добре, за да могат при необходимост да се използват гарантирано безопасно и законосъобразно.

Предоствянето на съвременните оръжия е част от предприетите от ръководството на МВР мерки за подновяване на оръжейната система и оборудване на служителите с по-нови късоцевни оръжия. В изпълнение на един от водещите му приоритети – за осигуряване на необходимото техническо оборудване, са закупени общо 800 пистолета, които ще бъдат разпределени за нуждите на униформените в страната.

 

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе