Спипаха 25-годишен и 41-годишна жена без книжка пияни зад волана край Търговище

За изминалото денонощие в община Търговище са установени двама водачи, управлявали МПС с концентрация на алкохол в издишания от тях въздух над 1,2 промила.

На 19.05.2023 г. около 01,23 ч в община Търговище – на път I-4(София-Варна), км 232+200, е извършена полицейска проверка на лек автомобил „Фолксваген Голф“ с търговищка регистрация, собственост и управляван от 25-годишен правоспособен водач от с. Буховци, община Търговище.

По надлежния ред – с техническо средство алкотест „Дрегер“ е установено, че същият управлява моторното превозно средство с концентрация на алкохол в издишания от него въздух 1,74 промила. Водачът е отказал кръвна проба за химическо изследване.

На 19.05.2023 г. около 02,29 ч на ул. „Симеон Велики“ в с. Дралфа, община Търговище, е извършена полицейска проверка на лек автомобил „Дачия Дъстер“ с търговищка регистрация, собственост на 60-годишна жена от гр. Търговище.

По надлежния ред – с техническо средство алкотест „Дрегер“ е установено, че водачът на автомобила – 41-годишна жена от гр. Търговище, неправоспособен към момента водач, управлява лекия автомобил с концентрация на алкохол в издишания от нея въздух 1,56 промила. Същата е отказала кръвна проба за химическо изследване.

Двамата водачи са задържани в РУ-Търговище на основание чл. 72, ал. 1, т. 1 от Закона за МВР. По случаите са започнати бързи полицейски производства по чл. 343б, ал. 1 от Наказателния кодекс.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе