Кметът на Търговище се срещна с шампионките от републиканското първенство по баскетбол за момичета до 12 г.

Кметът на Търговище д-р Дарин Димитров днес се срещна с отбора на момичетата до 12 години на баскетболен клуб „Светкавица“. Тимът завоюва първото място на републиканското първенство, провело се в края на месец май в Русе.

„Успехът идва само при хората, които са подготвени за него. Благодаря Ви за тази гордост, която носите на града ни“, каза кметът. Той пожела на момичетата да имат същите успехи и в образованието си, защото знанието е в основата на най-големите постижения, включително и в спорта.

Състезателките и тяхната треньорка Христиана Златкова благодариха на кмета за подкрепата на местната администрация през годините. Златкова благодари и на момичетата за тяхната отдаденост.

„Въпреки контузиите, които имахме, понякога дори и със сълзи на очи, довършвахте всеки мач и успяхте да достигнете първото място в шампионата без нито една загуба“, каза треньорката.

Регионалният представител на Българската федерация по баскетбол Стихомир Стоянов заяви, че успехът на отбора е безпрецедентен за Търговище. „Това е първият ни такъв медал. В България има общо 67 отбора. Те успяха да преборят всички, за да достигнат до първото място“, каза Стоянов.

На момичетата предстоят още по-усилени тренировки, а в края на срещата те подариха на кмета и златния си медал от първенството.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе