Масово участие в традиционния турнир по стрелба с боен пистолет, организиран в чест на професионалния празник на служителите от МВР

На откритото стрелбище в базата на ОДМВР-Търговище в с. Разбойна днес бе проведен традиционния турнир по стрелба с боен пистолет, организиран от дирекцията в чест на професионалния празник на служителите на МВР-5 юли. На поканата за участие на организаторите се отзоваха 27 представители на съдебната власт, на общините в региона, и на областна администрация-Търговище.

Надпреварата бе отделно за мъже и за жени – индивудуално, като всеки участник имаше право на 3 пробни и 5 зачетни изстрела. Стреляше се по мишена N 4(гръдна), отстояща на 10 м от огневия рубеж.

Състезанието бе изключително оспорвано, за което свидетелствува и фактът, че се наложи да се направи допълнителна серия, за да бъде определена победителката при жените и заелият второ място при мъжете, тъй като в редовните серии претендентите бяха постигнали еднакви резултати.

В крайното класиране при жените след допълнителната серия победителка е Антония Иванова от Районна прокуратура-Търговище. Втора е Стоянка Боянова от Окръжна прокуратура-Търговище, а третото място остана за Нели Димитрова от Окръжен съд-Търговище.

При мъжете победител стана Смилен Атанасов от Районна прокуратура-Търговище, с резултат от 47 точки. След допълнителна серия помежду им второто място спечели прокурор Мартин Кузманов от Районна прокуратура-Търговище, а трети остана Пламен Драганов, съдия в Районен съд-Търговище.

На заелите места в призовите тройки директорът на ОДМВР-Търговище ст. комисар Мариян Михайлов връчи почетни флагчета, а накрая всички –и организатори, и участници, си пожелаха до нови срещи на следващия организиран от дирекцията стрелкови турнир.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе