Служителите от структурите на ОДМВР и РДПБЗН-Търговище отбелязаха професионалния си празник със спартакиада по няколко вида спорт

Спартакиадата на стадион „Димитър Бурков“ в гр. Търговище започна с жизнерадостна проява – на терена за среща по футбол на малки вратички излязоха отбори от доброволци от детските полицейски управления в РУ-Търговище и в РУ-Попово. Мачът се проведе по правилата за възрастни – в две полувремена по 25 минути, като всеки от отборите се състоеше от 5 полеви играчи и един вратар. Срещата имаше много оспорван характер и премина в коректен спортсменски дух. В крайна сметка с победата с един гол разлика – с резултат 5:4,  победата грабна отборът на ДПУ-Търговище.

След тях на зеления килим излязоха отборите на ОДМВР-Търговище и РДПБЗН-Търговище. Последният съдийски сигнал в срещата помежду им дойде при резултат 3:1 за отбора на областната дирекция на МВР.

Футболните срещи бяха последвани от надпревара в друга атрактивна състезателна дисциплина – майсторско управление на МПС. В уменията си зад волана се състезаваха 10 мъже и 2 жени от различни структурни звена в полицията и пожарната. При мъжете победата спечели началникът на група„Пътен контрол“ в сектор „Пътна полиция“ на областната дирекция Атанас Димитров. Втори остана колегата му от същия сектор Тончо Тончев, а трети е Росен Радев от РСПБЗН-Търговище. При жените се наложи Славелия Николова от РУ-Търговище.  В отборното класиране победител е отборът на сектор „Пътна полиция“, пред този на РСПБЗН-Търговище и на РУ-Търговище.

Паралелно в залата по тенис на маса на Колодрума бе проведен турнир по тенис на маса, в който участваха 4 отбора. С победата се окичи отборът на РДПБЗН-Търговище, пред тези на РС ПБЗН-Търговище и ОЗ „Охрана“.

Стрелковите си умения на откритото стрелбище на областната дирекция в този ден премериха и служители от структурите на полицията и пожарната. Състезанието бе по стрелба с голямокалибрен пистолет, класирането бе както индивидуално, така и отборно. В индивидуалната надпревара при мъжете се наложи Свилен Бонев от РДПБЗН-Търговище, пред Николай Христов от РУ-Попово, и Владимир Цонев – също от РУ-Попово. При жените победител е Светла Петкова от ОДМВР-Търговище, пред Велислава Петкова от РУ-Омуртаг и Цветелина Стефанова от същото управление.

На победителите в различните състезателни дисциплини и техните подгласници  бяха връчени флагчета и почетни грамоти от директора на ОДМВР-Търговище ст. комисар Мариан Михайлов и заместник-директора на структурата комисар Йордан Костов.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе