Търговищки пожарникари спасиха човек, паднал в 10-метров кладенец

На сигнал, получен в 11,42 ч вчерашния ден, са реагирали спешно екипи на РСПБЗН-Търговище и на РУ-Търговище. Сигналът бил за паднал в кладенец в частен имот в търговищкото село Алваново 64-годишен мъж. Той бил слязъл в кладенеца с дълбочина около 10 м, за да извърши ремонтни дейности.

За да слезе, използвал стълба, която закрепил за горния край на кладенеца с две въжета. Впоследствие обаче едно от въжетата се скъсало, в резултат на което човекът паднал в кладенеца. Там е престоял около 3 часа в студената вода с дълбочина около 1,20 м, докато съседи чули виковете му и се обадили на тел. 112. Пристигналите своевременно на мястото на инцидента служители на РСПБЗН-Търговище са взели бързо най-правилното и адекватно за ситуацията решение.

Тъй като кладенецът е бил тесен и на практика не било възможно да бъдат спуснати спасители в него, за да помогнат на изпадналия в беда гражданин, те спуснали към дъното на кладенеца четиризвенна стълба.

64-годишният мъж се изкачил по нея и бил измъкнат оттам от пожарникарите в сравнително добро общо състояние, но премръзнал. Впоследствие мъжът е получил шок, вероятно причинен от голямата температурна разлика между водата в кладенеца и жегите навън, но той бързо бил овладян от пристигналиия на мястото на инцидента екип на „Спешна помощ“.

Мъжът е бил откаран в МБАЛ-Търговище, където при извършения му преглед са установени охлузни рани по тялото му. Впоследствие същият по негово желание е бил освободен за домашно лечение.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе