Двама младежи от Търговище извършиха две кражби в града

След проведени издирвателни действия от криминалисти на РУ-Търговище са установени извършители на две взломни кражби от търговски обекти в гр. Търговище, осъществени в рамките на денонощие.

  • На 7.09.2023 г. за времето от 03,30 до 03,40 ч чрез взломяване с твърд предмет на прозорец от PVC дограма е проникнато в санитарно помещение на павилион за продажба на пици в района на кооперативния пазар в града. От обекта е извършена кражба на сумата от 317 лв.
  • На 8.09.2023 г. в 01,30 ч също чрез разбиванe на прозорец от PVC дограма на санитарно помещение е проникнато в заведение в централната част на гр. Търговище, откъдето е извършена кражба на два мобилни телефона и сумата от 100 лв.

В резултат на проведени бързи издирвателни действия са установени извършителите на двете кражби – двама младежи от гр. Търговище, непълнолетен и малолетен.  Същите са известни на органите на реда и с други извършени от тях това лято кражби от търговски обекти и от незаключени автомобили в града.

Мобилните телефони са намерени, иззети по надлежния ред и вече са върнати на собствениците им. По случаите са образувани досъдебни производства по чл. 195, ал. 1, т. 3 от Наказателния кодекс.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе