Община Търговище иззе над 14 дка общински пасища, ползвани неправомерно от земеделски производител

Община Търговище иззе над 14 дка общински пасища в землището на село Буховци, обработвани неправомерно от частно лице. Площите са били засети с царевица и слънчоглед. Те са иззети на 8 септември, в присъствието на комисия от Община Търговище, полицията, кмета на селото и геодезист.

До изземването се стига след сигнал, подаден в местната администрация от кмета на Буховци Мариян Цанков. При проверка е установено, че три общински поземлени имота, със статут на пасища, се ползват неправомерно. Единият е с площ от 13,5 дка, а другите два са съответно 492 кв. м и 54 кв. м. Имотите граничат с други, обработвани от същото лице.

Със заповед на кмета д-р Дарин Димитров на нарушителя е даден срок, в който доброволно да освободи общинските имоти. Заради неизпълнение на заповедта се стига и до изземване на площите по административен ред, а засятата продукция е премахната.

Разходите за изземване на имотите са за сметка на ползващия ги неправомерно. Ако не бъдат платени доброволно, сумите ще бъдат събрани по съдебен ред.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе