Второ СУ откри с бляскаво тържество новата учебна 2023/2024 година

Дворът на Второ средно училище “Проф. Никола Маринов” се изпълни с енергия, ентусиазъм и усмивки. Още преди началото на тържественото откриване на учебната година, прага на школото пристъпиха родители, учители и ученици. Притихналата до вчера Втора гимназия се огласи от будния дух на малки и големи.

Първокласниците ни бяха готови да започнат това напълно ново за тях предизвикателство. Благодарение на “Академия за първолаци” успяха да надникнат зад стените на техния храм на знанието. Красиви, уверени и въодушевени, заеха своите места и дадоха началото на нови приятелства и вдъхновяващи преживявания в света на просветата.

Тържеството започна с традиционното вдигане на българското знаме. Под звуците на българския химн и туптящите сърца на цялата училищна общност, флагът беше издигнат високо. Дванадесетокласници на Второ СУ “Проф. Никола Маринов” гордо издигнаха знамето на училището и поставиха началото на събитието.

Специалните гости на тазгодишното откриване на учебната година бяха кметът на град Търговище – д-р Дарин Димитров, г-жа Гергана Цонева – областен управител на област Търговище и г-жа Люба Колева- старши експерт за обучението в начален етап. Градоначалникът ни пожела на всички ползотворни учебни дни и увери възпитаниците ни, че знанието е ценно, защото ни прави независими. Д-р Димитров напомни на младите хора, че България и Търговище имат нужда от тях!

Г-жа Гергана Цонева поощри николамариновчетата да вярват в себе си и да знаят, че знанието сбъдва мечти! Сподели за огромното си вълнение да бъде гост на празничното събитие, тъй като е бивш възпитаник на Второ СУ “Проф. Никола Маринов”.

Директорът на Втора гимназия – г-жа Анета Куманова приветства цялата училищна общност и всички гости. Пожела на всички ученици да не губят своя устрем и само възходът да бъде тяхната цел.

Тържеството продължи с песни, танци и много музика! По традиция първолаците първи пристъпиха прага на училището, а там ги очакваха подаръци, красиви класни стаи и почерпка от учители и родители.

Ръководството на Второ средно училище “Проф. Никола Маринов” пожелава на всички успешна нова учебна година, ентусиазъм и вдъхновение!
Благодарим на знаменна група към Второ СУ, водещите на събитието и участниците в тържеството. Специални благодарности за гостите ни, които откликнаха на нашата покана и допринесоха за силното начало на учебната година!

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе