Започва изготвянето на нова Областна здравна карта в Търговище

Започва изготвянето на нова Областна здравна карта. Това стана ясно, след проведено работно заседание на назначената от Министъра на здравеопазването комисия.

Нейн председател е областният управител на област Търговище Гергана Цонева, а членове са представители на петте общини от областта, РЗИ, РЗОК, БЛС, БЗС и Асоциация на професионалистите по здравни грижи.

По време на заседанието бе приет дневен ред, след което комисията обсъдени методиката за изготвяне на здравната карта и дейностите при разработването й.

„Областните здравни карти ще залегнат в новата Националната здравна карта, чрез която се определят и планират на териториален принцип потребностите на населението от достъпна извънболнична и болнична медицинска помощ“, обясни областният управител Гергана Цонева.

Тя каза още, че областната здравна карта ще бъде създадена след анализ на състоянието на системата на здравеопазването в областта, като срокът за изготвянето и представянето й в Министерство на здравеопазването е 30 септември 2023 г.

Започва изготвянето на нова Областна здравна карта. Това стана ясно, след проведено работно заседание на назначената от…

Posted by Областна администрация – Търговище on Wednesday, September 13, 2023

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе