Европейската комисия избра Първа гимназия

Представителството на Европейската комисия в България избра Първо СУ “Свети Седмочисленици” да участва в специална викторина, организирана по случай Европейския ден на езиците – 26 септември. Онлайн съревнованието е за ученици над 14 г. и в него се включиха десетки любознателни представители на Първа гимназия.

Викторината с награди е достъпна на адрес https://edl-bulgaria.eu/ и ще бъде активна до 30-ти септември, когато е Международния ден на преводача.

Съдържа 26 въпроса, а за намиране на отговорите няма ограничено време. Така от ЕК насърчават участниците да търсят информация в интернет, а това може да стане повод да бъдат научени нови, любопитни факти за европейските езици.

Някои от участниците вече коментираха, че въпросите не са от най-лесните и представляват предизвикателство за тях. Освен това им е интересно и забавно.

Както във всяка игра има и награди. Организаторите са предвидили четци за електронни книги и ваучери на стойност 100 лева. Те ще бъдат изтеглени с жребий сред далите верни отговори на всички въпроси.

Европейската комисия избра Първа гимназия Представителството на Европейската комисия в България избра Първо СУ “Свети…

Posted by Първо Средно Училище Св.Седмочисленици on Wednesday, September 27, 2023

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе