Десетки сигнали са получени за паднали дървета

Служители на РСПБЗН-Търговище са  се отзовали на сигнали за паднали вследствие вятъра дървета както в областния град, така и по пътищата на общината, препятстващи движението на МПС – в близост до с. Стража по пътя за  хижа „Младост“, на пътя Търговище-Попово в близост до с. Голямо Ново, на пътя между селата Лиляк и Александрово, на улиците „Тр. Китанчев“ , „Никола Симов“(два случая), „Паисий“ , „Хан Кубрат“ и „Здравец“ в гр. Търговище, на бул. „Ал. Стамболийски“ в града, на първокласния път София-Варна.

Дърветата и големите клони своевременно са били нарязани и отстранени от пътищата и улиците. Екипи на същата служба са се отзовали и на сигнали за необходимост от отстраняване на дървета, паднали върху паркирани леки автомобили – на бул. „Сюрен“, на ул. „Трапезица“(там се касае за два леки автомобила), на ул. „Здравец“(също два автомобила).

Техни колеги от РСПБЗН-Попово също са реагирали на сигнали за  повалени на пътното платно от силния вятър дървета – на бул. „България“, на ул. „Панайот Хитов“ и на ул. „Асен Златаров“ в гр. Попово(там освен от пътя  са отстранили и дърво, паднало върху лек автомобил).

Екипи на поповската пожарна служба са отстранили и множество паднали дървета на пътя Попово-Търговище, както и такива на пътя между гр. Попово и с. Кардам.  Екип служители на РСПБЗН-Антоново са отстранили паднало дърво на пътя за с. Девино.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе