На 26 сигнала за необходимост от съдействие за преодоляване на последиците от обилния снеговалеж и силния вятър в областта

На 26 сигнала за необходимост от съдействие за преодоляване на последиците от обилния снеговалеж и силния вятър в областта през уикенда са реагирали екипи на службите на „Пожарна безопасност и защита на населението“.

9 граждани, попаднали в бедствена ситуация по пътищата на община Омуртаг през вчерашния ден поради крайно неблагоприятните метеорологични условия, са били евакуирани от екипи на РСПБЗН-Омуртаг. Мъж, тръгнал пеш по пътя от с. Г. Козарево към гр. Омуртаг във виелицата, е бил превозен от автомобил на службата до крайната точка, към която се е насочил. Реагирано е и на получен в 18, 54  ч на сигнал за нуждаещ се от помощ мъж, закъсал с автомобила си на пътя от с. Горна Хубавка  за  гр. Омуртаг.

Автомобилът е бил изтеглен с помощта на специализирана техника. Своевременно екип на  РС ПБЗН-Омуртаг се е отзовал и на получен в 20,14 ч сигнал за бедстващи 7 граждани на пътя Котел-Омуртаг в близост разклона за с. Зелена Морава. На място служителите на пожарната са установили, че в преспите са били заседнали два леки автомобил, като единият от тях се и повредил.

В единия автомобил са пътували петима румънски граждани, сред които – и две деца, а в другия – мъж и жена от гр. Златица. Всички граждани били своевременно откарани с автомобил „ЗИЛ 131“ на службата до гр. Омуртаг, където румънските граждани са били настанени в хотел, а останалите са изчакали на топло в сградата на пожарната, докато бъде изтеглен от преспите автомобилът им.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе